Dokonując zakupów w wielkim supermarkecie, co praktycznie jest nieodzownym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, widzimy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru nadzwyczaj duży asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – więcej na stronie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości znakomite dla zdrowia, mnóstwo mikroelementów, otrębów, które mają owocny wpływ na nasz układ trawienny. Jednakże musimy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa nieraz stosują takie triki, że dodają do pieczywa stereotypowego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego żadnych wartości.

źródło: Polskie pisarki romansów

Categories: Pozostałe

Comments are closed.

Najciekawsze wpisy:

Fotowoltaika Kraków

Posted on Lis - 25 - 2020

Możliwość komentowania Fotowoltaika Kraków została wyłączona

Wkłady kominkowe

Posted on Sie - 15 - 2020

Możliwość komentowania Wkłady kominkowe została wyłączona

Odkurzacze centralne sklep

Posted on Sie - 15 - 2020

Możliwość komentowania Odkurzacze centralne sklep została wyłączona

Ceramika artystyczna

Posted on Sie - 15 - 2020

Możliwość komentowania Ceramika artystyczna została wyłączona